| Copa je to bíledeň (ze) |
| Napsal uživatel mnoug |
| Pátek, 22 Únor 2008 19:21 |
|
Copa je to bíledeň (dopis od islamisty Dr. Ing. Honzy Zemana - reakce na příspěvek Mgr. Lavrocha, ve kterém, položil otázku, co je to bíledeň) Alláh Akbar Mňoug, já pcat, že ty zveřejnit mý ynyciále a já chodit khanálama do Khabul a z Khabul. Ale Alláh je milostivý a von ti vodpustí i to, že seš žid, jarmulku nosíš i mezi teknaře a piješ košer škopky. Jedno mě dneskajc zarazilo. Dr. Lucius Solfernus Lavreckus - Nabíledni. Já se hnedka přiznávám, že taky nevím voco go satane. Jenže to asik nigdo, páč lyngvysti vijou prt a jenom berou veliký love za tlachání a bezduchýmu mlaskáni hubou, aniž by z nich vypadlo cokoliv kloudnýho. Jasný je, že ho šickni chápou, ale nikdo ho není schopen vysvětlit. Takže sem vzal Pravidla českého pravopisu (školní vydání SNP ISBN 80-04-25286-9, str. dvěstatři). Nabíledni. Dál nic. Asik je to stejně populární slovo jako nadehtovati, kerý je o kousek dál a taky u něho nic není. Bude nutný si to slovo rozdělit a zkoumat šecinky smyslový rafinovanosti zvlášť. První co mě napadá je Na Bíledni. To asik bude nějakej kopec Bíledeň nebo řeka Bíledeň, jenže by se to asi moc do té věty nehodilo významově. Nab Iledni je zhovadilost, leda by to bylo romsky, fašounsky či pojem z techna. Zato Nabí Ledni zní zajímavěji. To znamenalo, ze Ledni je nějakej druh automatické pušky a nebo by to moh bejt pokřik nastýdlího plukovníka na buzerplace. Voják Nabij a lehni. Jenže nachrmlaná guma by se zas nedostala do slovníku. Tak dál. Na Bíle Dni či Nabíle Dni. Tady zas nechápu, co by tím kdo sledoval? Jako Na bílém dni? Blbost. Černej den není, tak proč vo tom mluvit. Dál. Nabíled ni. Mohlo by bejt. Jenže něgde v Eskymákově, pokud člověk zesílí a tluče hlava nehlava nějakej led. Fuckt tomu přestávám rozumět, ale dozajista vím, ze to slovo uz nevyřknu. Co to? Dozajista? Co to má doprdele bejt? Jista vím, ale co je doza? Zni to celkem romsky a ti maj šecky tydle slova vychytaný, když putovali celým světem, aby se usadili tu, u nás pohostinných Slovanů. Hážu na to bobek, budu mluvit, jak mi zobák narost a do žádnýho bohapustýho slovutnýho rozhovoru nezabřednu. Apropos co je slovutný nebo kloudný? Finito. Čest práci Honza Zeman |
| Aktualizováno Sobota, 23 Říjen 2010 16:02 |